Problém s verzí 595 - nelze spustit

Dotazy, návrhy a připomínky k programům firmy PROTECH. Pokud se příspěvek týká konkrétního programu, použijte prosím odpovídající fórum.
Odpovědět
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Dobrý den,

mám problém s novou verzí protechu TV 595, dnes jsem program aktualizoval. Normálně vše šlo a najednou ho nelze spustit. Respektive se "něco" spustí, tváří se, že je v procesech, nicméně program nenaběhne. Nelze spustit žádný výpočtový soubor. Nějaké rady prosím?
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 692
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

Předpokládám, že jste provedl aktualizaci programů po delší době. Poprvé jste instaloval CD s vyšším číslem než 589. Na CD 590 byly nové verze programů, kde bylo použito nové vývojové prostředí od Microsoftu. Byli jsme nuceni přestat podporovat provoz programů na OS XP. Pokud máte v počítači OS XP, programy nespustíte. Mohu Vám zaslat odkaz na CD 588.
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Dobrý den,

program používám pravidelně a pravidelně aktualizuji. Mám WIN10, tedy v tomto problém nevidím. Zkusil jsem program i odinstalovat a znovu nainstaloval, ale bohužel bez výsledku.
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 692
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

programy z CD 593 byly funkční? Nespustíte jen TV a nebo se to týká i dalších programů?
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Používám program TV na výpočty PENB a NZU a přes toto to vše spouštím. Zkusil jsem spustit TOB a taky nejde. Při každém spuštění (po aktualizaci) mi naskočí avast a kontroluje soubor ProtMon.exe. Takže jsem si říkal, že může být problém v tomto, po opětovné instalaci jsem avast vypl a PROTECH přidal do vyjímek, nicméně zase bez výsledku.
Po aktualizaci na 595 jsem jeden výpočet normálně provedl, ale po vypnutí programu už jsem jej znovu nezapl. Děkuji za Váš čas.
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 692
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

Momentálně je asi jediné řešení. Pokud instalace programů z CD 593 nevyvolala takovýto efekt, pošlete mi mail a já Vám pošlu odkaz na stažení CD 593. CD 595 budete muset odinstalovat přes systémové služby Přidat/Odebrat programy.
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 692
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

Na ploše, ve složce PROTECH, je umístěn soubor Nástroje Protech. Pošlete nám snímek první karty, která má název Složky.
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Program jsem před chvíli odinstaloval, mám jej znovu nainstalovat?
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Nelze spustit ani Nástroje Protech.
Milan.F
Příspěvky: 12
Registrován: 21 lis 2013, 10:42

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Milan.F »

Odinstaloval jsem Avast a program se spustil. Takže to vypadá, že Avast mi bere ten soubor ProtMon.exe jako škodlivý, ale i s vypnutými štíty jej nechtěl pustit.
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 692
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s verzí 595 - nelze spustit

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

Děkuji za zprávu.
Jed divné, že Vám program nehlásil, že nelze spustit ProtMon.
Odpovědět