Aktualizace vs. IDTK

Dotazy, návrhy a připomínky k programům firmy PROTECH. Pokud se příspěvek týká konkrétního programu, použijte prosím odpovídající fórum.
Odpovědět
Kouba TZB
Příspěvky: 1
Registrován: 07 úno 2019, 15:27

Aktualizace vs. IDTK

Příspěvek od Kouba TZB »

Nevím, jak u ostatních, ale často se mi stává, že po aktualizaci se mi vrací stará verze zadávání konstrukcí (bez tabulek IDTK) - program TV se rovnou přepne do TOB. Před každou novou aktualizací tedy musím vymazat ze složky Protech/Aktualizace soubor servis.dta. Pak teprve po aktualizaci (nebo přeinstalaci) vyběhne při zadávání nové konstrukce tabulka normových hodnot pro výběr IDTK a následně způsob zadání konstrukce.
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 695
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace vs. IDTK

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

V programu TV / Nástroje / Možnosti / Obecné je zaškrtávátko "Nepoužívat zobrazení pro TV2015", kterým si můžete zapnout /vypnout zobrazení okna s IDTK konstrukcí. S tím pak souvisí ještě obsah některých dalších oken.
mhorka
Příspěvky: 1
Registrován: 15 črc 2020, 11:05

Re: Aktualizace vs. IDTK

Příspěvek od mhorka »

Mě se to stává stále. Po instalaci Protechu se mi normálně zobrazuje v zadávání konstrukcí sloupec s IDTK i příslušné tlačítko vpravo. Po několika dnech, najednou sloupec i tlačítko IDTK zmizí, resp. se protech přepne do staršího zobrazení. Včera jsem protech přeinstaloval a zatrhl "Nepoužívat zobrazení pro TV2015" a dnes opět staré zobrazení bez IDTK...
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 695
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace vs. IDTK

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

Požadavek na zobrazení Seznamem typů konstrukcí a jejich IDTK lze "zapnout" v Nástroje/Možnosti/Obecné. Pak se to uloží do registrů po instalaci
další verze by mělo zůstávat políčko pro zaškrtnutí prázdné. Viz snímek.
Možnosti (7217).png
Možnosti (7217).png (32.79 KiB) Zobrazeno 1372 x
Vít Lelek
Příspěvky: 21
Registrován: 20 lis 2009, 19:56

Re: Aktualizace vs. IDTK

Příspěvek od Vít Lelek »

Já s tím IDTK bojuji od exportu do Energie. Výplně se mi umístí do neprůsvitných konstrukcí. V Energii nemůžu zařazení nijak změnit.

V Protechu se mi nezobrazí IDTK, i když nemám volbu zatrženou.
Protech.jpg
Protech.jpg (185.78 KiB) Zobrazeno 659 x
Nemůžu IDTK ani v Protechu nijak zkontrolovat ani změnit. Bojuji s tím tak, že první výplň zkopíruji a přejmenuji, ono se to pak nějak zvrtne a změněná a ostatní nezměněné výplně se do Energie načtou správně.

Bylo by možné v příští aktualizaci Protechu nechat IDTK natvrdo zobrazené a měnitelné u každé jednotlivé konstrukce?
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 695
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace vs. IDTK

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

V roce 2015 jsme vydali modul TV2015, který slouží k podpoře zpracování průkazů a žádostí k NZÚ.
Součástí této podpory bylo i zavedení IDTK. Modul jste si doposud nezakoupil. Nemůžete tudíž konstrukcím IDTK přiřazovat.
Odpovědět