Linux

Posouzení energetické náročnosti budov podle vyhlášky 148/2007 Sb.
Odpovědět
Dokoupil

Linux

Příspěvek od Dokoupil » 22 led 2009, 15:37

Dobrý den, lze nějakým způsobem spustit program v Linuxu? Instalace ve Wine proběhla bez problému nicméně program se nespustí (zřejmě mu chybí některé součásti Win). Zajímalo by mne zda bude nějaká verze přizpůsobená pro Linux (Java) nebo instalace upravená pro Wine. Děkuji.

Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 658
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek Rysavy » 22 led 2009, 17:07

Všechny programy jsou určeny jen pro operční systém Windows 2000 a výše. O úpravách pro jiné OS zatím neuvažujeme.

honza83
Příspěvky: 8
Registrován: 02 úno 2012, 20:11

Re: Linux

Příspěvek od honza83 » 02 úno 2012, 20:18

Dobrý večer,
v odpovědi výše jste psal ,,zatím,, se neuvažuje. Změnilo se něco od té doby?
V tuto chvíli jsou už k dispozici CADy pro linux ve výborné kvalitě, kancelářské programy jsou také k dispozici, teď už jen zbývá ten Váš program a malý živnostník může v klidu přejít od Windows k Linuxu. Přimlouvám se táké za možnost instalace Protechu na linux.

Děkuji za odpověď

Jan Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 48
Registrován: 08 pro 2005, 18:30
Bydliště: Novy Bor, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Linux

Příspěvek od Jan Rysavy » 03 úno 2012, 11:47

Dobrý den, vůbec to nevidím jako realistické. Protech balík je naprogramovaný v Microsoft Visual C++ (momentálně verze 2008, abychom udrželi kompatibilitu s Windows 2000 a XP bez SP). Používá MFC knihovnu.

Museli bychom ho přepsat do Qt, začít testovat na Linux platformách. Ušetřili bychom uživatelům 5 tisíc korun za licenci Windows, ale náklady na naší straně by byly v (deseti)milionových částkách a desítkách tisíc hodin času. A tyto náklady bychom museli na koncové uživatele přenést.

honza83
Příspěvky: 8
Registrován: 02 úno 2012, 20:11

Re: Linux

Příspěvek od honza83 » 21 črc 2012, 07:42

Dobrý den,
tak v tuto chvíli už lze protech pod wine spustit, ale běží pouze jako demo, nelze zprovoznit hardwarovy klíč, není možnost vydat hardwarové klíče podporované pod linuxem?
Děkuji za odověď

zohaa3492
Příspěvky: 1
Registrován: 26 zář 2014, 07:28

Re: Linux

Příspěvek od zohaa3492 » 26 zář 2014, 07:41

mam dotaz. Zpracovávám energetické hodnocení bytového domu, jedná se o panelový dům. Zpracovala jsem Štítek obálky budovy v modulu obálka 2011, nyní jsem se vrhla na část průkaz ENB 2011 a chtěla jsem naplnit seznam konstrukcí pomocí tlačítka Naplnit seznam v okně zóny, který bude stejný jako v případě obálky. Ale toto tlačítko mam šedivé tzn. neaktivní. Potřebovala bych poradit jak naplnit seznam konstrukcí v modulu ENB.
Děkuji

Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 658
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Linux

Příspěvek od Zdenek Rysavy » 26 zář 2014, 08:17

Seznam konstrukcí zóny lze mezi moduly ENB, Průkaz 2013, Obálka 2011, Pasivní Budovy kopírovat. V Seznamu zón vybereme na kartě Zóny zónu, kterou potřebujeme nakopírovat do jiného modulu. Pravým tlačítkem myši otevřeme Místní nabídku, která mimo jiné obsahuje povely Kopírovat do xxxx.
Pokud nebude příslušný povel aktivní (bude šedivý, nedostupný), pak to znamená, že v příslušném modulu již existuje zóna se stejným označením a má zadané nějaké konstrukce. Pak musíte nejdříve tuto zónu přejmenovat, nebo odstranit.
Předpokládám, že budete kopírovat u modulu Obálka 2011 do modulu Průkaz 2013. Modul ENB je již dva roky neplatný.
V modulu Průkaz 2013 byla místní nabídka nově doplněna o povel Kopírovat zónu do Místnosti. To umožňuje sestavení obálky místnosti a máme k dispozici výpočet tepelných ztrát zóny.

Odpovědět