Konstrukce přilehlá k zemině

Dotazy a odpovědi k problematice vypracování žádosti o podporu v programu SFŽP Zelená úsporám
Odpovědět
s.brichtova
Příspěvky: 13
Registrován: 08 zář 2009, 07:53

Konstrukce přilehlá k zemině

Příspěvek od s.brichtova »

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda a jakým způsobem lze načíst konstrukce (jedná se mi o podlahy na terénu) vytvořené v PENB do modulu TV za účelem posouzení konstrukcí přilehlých v zemině (jak jsem zjistila v nápovědě modul PENB toto posouzení neumí ) - získání Uekv.
Děkuji Brichtová
Jaroslav Straka
Příspěvky: 3
Registrován: 11 lis 2009, 16:10

Re: Konstrukce přilehlá k zemině

Příspěvek od Jaroslav Straka »

Paní Brichtová, potýkám se se stejným problémem. V ČSN ISO 13370 jsem odpověď nenašel. Jsem však na stopě - v ČSN EN 12831 (06 0206) se uvádí hodnoty Uequiv,bf. Je to doufám totéž co Uekv.
J. Straka
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 697
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Konstrukce přilehlá k zemině

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

Konstrukce zadané do PENB nelze přímo načíst do programu TV. Nejrychlejší postup je, zadat tuto konstrukci ještě jednou přímo do TV.
Nová verze programu TOB, který bude umístěn na CD 411, umožní export konstrukce zadávané do programu PENB také do souboru TOB. Konstrukci uloženou v souboru TOB lze načíst jak do programu PENB, tak i TV. Toto cestou budete moci konstrukce přenášet mezi TV - PENB a opačně.
ČSN 12831 obsahuje tabulky, které skutečně nahrazují výpočet podle ISO 13370. V tabulkách je třeba ale interpolovat. Nejedná se o lineární závislost. Pokud budete využívat tyto tabulky, volte zásadně hodnoty na straně bezpečnosti.
Odpovědět