Energeticke hodnotenie budov

Výpočet tepelných ztrát podle ČSN EN 12831
Odpovědět
svecova

Energeticke hodnotenie budov

Příspěvek od svecova »

Pouzivam po vypocte tepelnych strat v programe TV aj vyhotovenie "energetickeho stitku" ako tepelnotechnicke posudenie podla STN730540.
Mam otazku k vypoctu podlahovej plochy a objemu budovy. Nebolo by mozne ratat podlahovu plochu automaticky ako sucet ploch - vonkajsich rozmerov - vsetkych miestnosti? Myslim, ze teraz program zratava len plochy podlah - plochy tych miestnosti kde je nahodena konstrukcia podlahy.
K objemu budovy - manualnou kontrolou mi vychadzaju vacsie hodnoty objemu budovy - rata program s konstrukcnou vyskou alebo svetlou?
Za odpoved dakujem.
Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 697
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Re: Energeticke hodnotenie budov

Příspěvek od Zdenek Rysavy »

V nové verzi programu TV, která bude k dispozici v průběhu měsíce září jsou provedeny úpravy, které zvýrazňují a rozlišují vnější a vnitřní podlahové plochy pro všechny tvary místností. Program TV zásadně počítá vnitřní objem místností. Tento údaj je potřebný pro výpočet výměny vzduchu. Výpočet vnějšího objemu místnosti ze zadání rozměrů místnosti by byl v případě některých tvarů místností komplikovaný na zadání. K tomuto výpočtu slouží jednoduchá kalkulačka založená na skládání jednotlivých geometrických těles. Tlačítko na otevření kalkulačky máte umístěno za vstupním polem pro zadání vnějšího objemu budovy.
Odpovědět