Kriterium rychlostí u větví

Dimenzování otopných soustav
Odpovědět
Matějka
Příspěvky: 52
Registrován: 02 kvě 2006, 12:57
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Kriterium rychlostí u větví

Příspěvek od Matějka » 22 čer 2006, 09:09

U celé zakázky je možno nastavit kriterim rychlostí v závislosti na průměru, jako lineární závislost např. 0,5m/s pro průměr 10mm a 1m/s pro 100mm.
Přestože u jednotlivých větví je možné nastavit ostatní kriteria návrhu včetně rychlosti, právě toto kriterium v závislosti na průměru zde chybí. Je možné zde nastavit rychlost, nikoli však již závislost na průměru.

Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 668
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek Rysavy » 27 čer 2006, 08:53

Děkujeme za námět.
Do verze 2.8.1 doplníme dialog Parametry větve o možnost zadávat nezávislá rychlostní kritéria do jednotlivých větví.

Matějka
Příspěvky: 52
Registrován: 02 kvě 2006, 12:57
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Kriterium rychlostí u větví nefunguje

Příspěvek od Matějka » 16 zář 2006, 06:30

Kriterium rychlostí v závislosti na průměru je sice u větví zařazeno, ale na dimenzování nemá vliv, je nefunkční. Pokud potřebuji na větvi snížit tlak, musím zadat nižší rychlost w, kriteriem toho nedocílím, nemá na dimenzování žádný vliv. Prosím otestujte si tuto nově zařazenou funkci.

Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 668
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek Rysavy » 16 zář 2006, 13:15

Otestoval jsem zmíněnou funkci na příkladu 21, který je v souboru příkladů dodávaných s programem. Návrh DN trubek v jednotlivých úsecích reaguje na zadané požadavky.
Pošlete nám úlohu u které návržené DN trubek nevyhovují zadaným požadavkům.

Matějka
Příspěvky: 52
Registrován: 02 kvě 2006, 12:57
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Příspěvek od Matějka » 25 zář 2006, 16:06

Problém tedy spočívá v tom, že program počítá lineární závislost u malé dimenze chybně s vnějším průměrem potrubí a u velké dimenze správně s vnitřním průměrem. Proto neodpovídaly kontrolní výpočty rychlosti s programem. :cry:

Zdenek Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 668
Registrován: 08 pro 2005, 18:41
Bydliště: Novy Bor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek Rysavy » 25 zář 2006, 16:23

Ne. Rychlostní přímka, kterou si program vypočítá je chybná pro všechny průměry. Vždy je posunutá.

Odpovědět