Přenos výsledků přes schránku

Výpočet tepelných ztrát podle ČSN EN 12831
Odpovědět
Uživatelský avatar
propi
Příspěvky: 23
Registrován: 09 říj 2007, 12:55
Kontaktovat uživatele:

Přenos výsledků přes schránku

Příspěvek od propi » 01 úno 2012, 23:49

Dobrý den.
V rámci Vašich programů a především v rámci programu TV jsme byli zvyklí přenášet některé výsledky z prostoru náhledu přímo do zpráv ve Wordu pomocí systémové schránky. Bohužel po přechodu na nové verze programů - na konci loňského roku - se tyto přenosy nedaří. Texty a především tabulky se vkládají rozsypaně nebo ve špatném formátování. Na dřívějších verzích programů toto fungovalo bez problému. Nedalo by se s tím něco udělat.

Děkuji Štěpánek.

Jan Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 48
Registrován: 08 pro 2005, 18:30
Bydliště: Novy Bor, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenos výsledků přes schránku

Příspěvek od Jan Rysavy » 02 úno 2012, 11:04

Dobrý den, problém se nám nedaří reprodukovat.
Můžete prosím zaslat příklad zakázky, ve které k problému dochází, na protech@protech.cz ?
Dochází k problému v celém dokumentu nebo jenom v jeho částech?
Testujete s aktuálním CD467?
Jakou verzi Microsoft Word používáte?
Můžete nám také poslat snímek obrazovky z Word, abychom viděli, co přesně nefunguje?

koutnak
Příspěvky: 69
Registrován: 21 pro 2005, 10:52
Bydliště: Ostrava

Re: Přenos výsledků přes schránku

Příspěvek od koutnak » 02 úno 2012, 14:29

Schválně jsem si po přečtení příspěvku o problému s přenosem tisků přes schránku toto ihned vyzkoušel. Naštěstí mi toto funguje zcela bez problémů: Win7-64, Office 2007, CD467.

Uživatelský avatar
propi
Příspěvky: 23
Registrován: 09 říj 2007, 12:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenos výsledků přes schránku

Příspěvek od propi » 02 úno 2012, 15:03

Trochu to upřesním.
Máte pravdu ve Wordu od Microsoftu to funguje. Bohužel používáme i Open Office a tam to fungovat přestalo. Na počítači kde se výpočty nejvíce dělaj máme zmiňované Open Office. Jak jsem psal ve výše položeném, vždy to fungovalo, až od posledních verzí (přišly se změnou ČSN) došlo k nějaké změně a tohle nejde.

Děkuji za postřehy.

Jan Rysavy
PROTECH
PROTECH
Příspěvky: 48
Registrován: 08 pro 2005, 18:30
Bydliště: Novy Bor, Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenos výsledků přes schránku

Příspěvek od Jan Rysavy » 03 úno 2012, 11:15

V inkriminovanou dobu jsme přešli na novou verzi knihovny pro tisky a exporty. Nová verze řeší mnoho problémů, například lze exportovat vnořené tabulky přes RTF do MS Word. Dále je RTF export mnohem přesnější, tisky exportů v MS Word sedí s tisky přímo z Protech programů.

Pokud označíte v náhledu část tisku do bloku a ten pomocí schránky vložíte do MS Word, přenášejí se data právě pomocí zmíněného RTF formátu.

Problém OpenOffice a LibreOffice je, že RTF formát podporují pouze velice primitivně. Běžná věc například je, že po sobě nenačtou vlastní export RTF. A to je celý problém - čím dokonalejší exporty do RTF budeme mít, tím horší bude jejich import do OO/LO.

Řešení jsou tři:
-můžete přejít na MS Office, který podporujeme
-můžete tlačit na tvůrce OO/LO, aby vylepšili a opravili import RTF
-můžeme zavést export tisků (zároveň by to řešilo i přenos přes schránku) pro formát OO/LO - ODF http://en.wikipedia.org/wiki/OpenDocument

Zatím jsme export do ODF neřešili, protože nebyla poptávka mezi uživateli balíku Protech. Jste první uživatel, který se ozval. Pokud by byla poptávka, můžeme tuto věc zainvestovat.

Uživatelský avatar
propi
Příspěvky: 23
Registrován: 09 říj 2007, 12:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenos výsledků přes schránku

Příspěvek od propi » 21 úno 2012, 00:39

Jj chápu, že standardem je MS Office.
Ozval jsem se, protože to dříve fungovalo i na primitivních OO. :D

Naštěstí jsme zjistili , že to funguje do Wordpadu a z Wordpadu to OO už schroustá.

Odpovědět